O nama

GALEB Šabac, jedan od lidera u oblasti preduzetništva na našim prostorima, prvo je registrovano privatno preduzeće u bivšoj SFRJ. Kompanija je osnovana 1977. godine, najpre kao zanatska radionica iz oblasti elektrotehnike i elektronike. Tokom skoro pet decenija uspešnog i dinamičnog razvoja, stalno smo osvajali nove oblasti poslovanja.

Od lidera u oblasti proizvodnje, prodaje i servisiranja električnih alata i opreme za industriju (opreme za zavarivanje, agregata, kompresora, mašina za sečenje i oblikovanje metala), zahvaljujući dugoj tradiciji u oblasti elektronike, postali smo najveći srpski proizvođač i izvoznik fiskalnih uređaja i terminala za daljinsko očitavanje podataka iz fiskalnih uređaja, signalnih sistema za železnicu, GPS sistema, prerade metala, metalne ambalaže, proizvodnje sigurnosnih sefova, metalne galanterije i kontejnera za specijalne namene. Dostizanje ove pozicije omogućilo je oko 500 zaposlenih, mreža od sedam sopstvenih preduzeća u zemlji i više od 200 ovlašćenih servisera i distributera.

Dosadašnjim poslovanjem, Kompanija je u potpunosti opravdala svoj korporativni slogan “Galeb – Partner najboljima”, a na nama je da svoje znanje, snagu i želju uložimo kako bi se zadržali na tom putu.

Galeb Rent

Kompanija “Galeb” je ovlašćeni distributer i serviser Merlo proizvoda već skoro dve decenije. Uspešna saradnja je učvršćena i prerasla u pravo poslovno prijateljstvo. Kada smo počinjali znali smo da tržištu Srbije donosimo nešto novo, kvalitetno, moderno i što je najvažnije, višenamensko. Merlo mašine sa raznim priključcima su upravo to. Inače, Merlo je privatna italijanska kompanija, osnovana 1964. godine. Zapošljava preko 1200 radnika, a matična fabrika je u San Defendenteu (oblast Cuneo), na prostoru od 220 000 m². Preko 90% proiz vodnje se plasira po svetu uz pomoć više od 600 dilera. Lideri su na tržištu teleskopskih viljuš kara i utovarivača. Proizvodnu paletu čini veliki spektar: teleskopskih viljuškara (fiksnih i roti rajućih), samoutovarnih mešalica za beton, multifunkcionalnih Chingo guseničara i samohod nih platformi MPR. Merlo proizvode karakteriše : visoka tehnologija,inovativnost i pouzdanost u radu. Danas Merlo svoje fabrike ima u: Francuskoj, Nemačkoj, Engleskoj, Španiji, Australiji i Poljskoj. Zato je “Galeb” partner najboljima. Da bi tržište građevinske operative bilo zadovoljeno, kompanija “Galeb” izlazi sa ponudom rentiranja Merlo mašina širokog spektra primene.

Njihove odlike su:

  • Podizanje tereta i radnika do 35m visine
  • Visina podizanja od 7m do 35m
  • Dizanje tereta od 3t do 10t
  • Izuzetno laka manipulacija na neravnim terenima
  • Rotacija 360°

Pored građevinarstva, Merlo mašine imaju svoju upotrebu i u elektroprivredi, rudarstvu, poljo privredi, šumarstvu, vojnoj i civilnoj zaštiti kao i u komunalnim delatnostima.